Ciolacu îl cheamă pe Cîrstoiu să explice public acuzațiile privind incompatibilitatea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a susținut în cadrul unei conferințe de presă că medicul Cătălin Cîrstoiu, anunțat de de alianța PSD-PNL drept candidatul la Primăria Capitalei, trebuie să facă precizări cu privire la acuzațiile lansate în spațiul public asupra sa. 

Candidatul se confruntă cu mai multe acuzații lansate la adresa activității sale FOTO Inquam
Candidatul se confruntă cu mai multe acuzații lansate la adresa activității sale FOTO Inquam

„În momentul de față, cred că abordarea cea mai corectă, după ce decizia Coaliției a fost ca domnul Cîrstoiu să fie candidatul, e ca domnul Cîrstoiu să facă o conferință de presă și să explice aceste acuzații. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în fața presei și să explice”, a spus premierul Marcel ciolacu, întrebat cu privire la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu anunțată de alianța PSD-PNL. 

Întrebat cu privire la riscurile aduse candidaturii, premierul a mai precizat: „nu riscăm nimic, fiindcă nu și-a depus încă candidatura. Până atunci trebuie să lămurească toate aspectele”. 

Discuții în Coaliție 

Discuțiile purtate cu ușile închise de membrii alianței PSD-PNL și declarațiile publice ale liderilor lasă loc de îndoială cu privire la depunerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei lunea viitoare, așa cum a fost stabilit în Coaliție.

„Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a precizat în cadrul unor declarații președintele PNL Nicolae Ciucă, care a făcut anterior referire la o conferință de presă solicitată candidatului de cele două partide, pentru a-și lămuri problemele evocate în spațiul public.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că PSD ar susține candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, fiind conștienți de faptul că Nicușor Dan e în topul preferințelor, deasupra candidatului Cătălin Cîrstoiu propus de alianță.

Reorientarea ar veni și în contextul în care candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, este deja erodat de scandaluri care pun la îndoială activitatea medicului. De altfel, imaginea medicului nu stă mai bine nici în sondaje, fiind plasat constant pe locul trei. Datele unui sondaj CURS îl cotează pe Cristian Popescu Piedone cu un procent de 38% din voturi, în timp ce Nicuşor Dan are 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu are 23%.

Investigații jurnalistice

O nouă investigație a jurnaliștilor pentru HotNews.ro arată că, în perioada 2022-2023, candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, director al Spitalului Universitar din Capitală, ar fi acordat mai multe consultații contra-cost la clinica a familiei, după ce pacienții au fost direcționați acolo prin mesaje pe WhatsApp trimise de rezidenți ai medicului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite